Paul Raff Studio designs Winter Stations

“Although the Beach neighbourhood of Toronto is a summer-long festival of colour and pageant, this is not true of the winter months. No place is this more evident than along the boardwalk of Toronto’s east-end beaches, where vacant utilitarian lifeguard stations stand out as symbols of public space beholden to weather.”

To infuse colour and vibrancy into Toronto’s winter landscape, a new international design competition was launched to transform the Beaches’ lifeguard stations into whimsical art installations.

Perspective 3_PERSPECTIVE FROM THE BOARDWALK

Paul Raff Studio submitted a straw bale snow fort design entitled “HAY, YOU!” This engaging climbable structure offers the pleasure of elevated lake views to the south, long views of the winter beach to the east and west, and the delight of a quick slide back down to the snowy sand.

Perspective 1_PERSPECTIVE FROM THE LAKE

The design evokes warmth through movement, play, and cozy repose. A red painted banner beckons boardwalk pedestrians to circle around the big straw cube to the lake side. Scramble up the red bale terrace and survey the ramparts from this grassy belvedere. Take in the long prospect of the snowy shoreline and marvel at the view of the city beyond.

Perspective 2_PERSPECTIVE FROM THE TOP

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply